Zelfvertrouwen voelen

“Ik kan het!”

“Ik kan het!”

“Ik kan het!”

Ik kijk naast me in de auto. Trots te zijn. Mijn zoon spreekt zichzelf moed in. We zijn er bijna.

Gistermiddag. In het zwembad. Een flinke groep kinderen met gespannen gezichtjes. Ze mogen afzwemmen voor hun B-diploma. Wat is het spannend! Samen met een zwemjuf lopen ze richting de startblokken, waar ze zich gaan voorbereiden op het eerste onderdeel van velen. 

Langs de kant zitten de ouders. Vanwege de Corona netjes op afstand en slechts 1 ouder per kind. Ook daar gespannen gezichten, camera’s in de aanslag en maar hopen dat je kind het nu goed doet. 

Tijdens het zwemmen zoekt mijn kind regelmatig mijn blik. Ik steek mijn duim op en lach naar hem. ‘Het gaat hartstikke goed joh’, probeer ik hem toe te seinen. 

Na een klein uur, komt het verlossende woord vanuit de kinderen zelf; “wij hebben ons diploma!” schreeuwen ze vanaf de kant naar ons toe. Stralende koppies, mijn zoon een grote lach op zijn gezicht. Heerlijk, wat fijn! 

Een heel natte knuffel, maar o wat ben ik trots op hem. Hij vond het heel spannend, maar hij heeft wel mooi laten zien wat hij kon. Met een diploma als bewijs!

Als ik hem op een later moment vraag waar hij het meest trots op was (en ik verwacht een antwoord als ‘dat ik door het gat ging,’ of ‘dat de borstcrawl gelukt is’) zegt hij zonder enige aarzeling “op mezelf natuurlijk!”

En zo is het. Dat is zelfvertrouwen! Als je gewoon trots kunt zijn op jezelf en dat ook echt voelt! 

Deze fijne ervaring neemt niemand hem meer af. Ook in momenten waarop hij twijfelt of zich minder zelfverzekerd voelt, kan hij terugdenken aan dit geweldige moment van zelfvertrouwen. En dat is belangrijk voor de toekomst. “weet je nog, toen je je zwemdiploma haalde….?” 

De momenten dat je je vol zelfvertrouwen voelde, mag je bijna inlijsten zodat je er ook op andere momenten weer aan terug kunt denken.

Dit doen we tijdens de Stralende Ster training ook echt. Hierin gaat een klein groepje kinderen aan de slag met hun zelfvertrouwen, rondom een aantal thema’s. Vanaf donderdag 29 oktober starten we weer en er zijn nog maar enkele plekjes vrij. 

Wil je meer informatie voor jouw kind? Kijk dan snel even op stralende ster training.

Voel je welkom!

Liefs Linda