Stralende Ster Training

Op naar meer zelfvertrouwen, speciaal voor kinderen van 8 – 11 jaar!

Zelfvertrouwen, wat een bijzonder woord is het eigenlijk. Vertrouwen in en op jezelf. Vertrouwen dat je zelf goed bent, vertrouwen dat je zelf de juiste beslissingen maakt. Vertrouwen hebben in jezelf en dat ook kunnen en mogen uitstralen naar de wereld om je heen. Hoe vaak verzuchten we niet dat we wel meer zouden willen durven? Of zitten we in zak en as omdat iemand anders iets vervelends over ons zei? 

Komt jouw kind soms ook thuis met de mededeling dat een klasgenootje iets vervelends heeft gezegd of dat het niet meer mee mag doen met een clubje in de klas? Of dat anderen zachtjes fluisterden en telkens naar jouw kind keken? Of dat je kind een cijfer heeft gehaald waarvan het hoopte dat het hoger was? Vaak zien we als ouders dat kinderen dan verdrietig of boos zijn en dat hun zelfvertrouwen een deuk oploopt. Onze kinderen voelen zich onveilig en weten niet goed wat ze moeten doen. Want ‘misschien vinden ze me echt niet leuk en mag ik nooit meer mee doen.’ En wat zeggen wij? “Och, dat zijn ze morgen alweer vergeten joh” En daarmee geven we als ouder (onbedoeld!) vaak aan dat het wel mee zal vallen en dat het vast snel weer over is, of beter zal gaan. Maar daarmee gaan we onbewust voorbij aan wat ons kind voelt: onveiligheid, angst, verdriet, boosheid en dat komt door wat ‘die ander’ gezegd of gedaan heeft. 

Zelfvertrouwen is helaas niet iets wat je je kind ‘zomaar’ mee kunt geven. Ze moeten het namelijk zelf voelen dat vertrouwen in henzelf. Als kinderen van zichzelf mogen en durven te vertrouwen op zichzelf, dan ontwikkelen ze zelfvertrouwen. En dat is de basis voor alle ontwikkelingen.

Tijdens de Stralende Ster Training, op naar meer zelfvertrouwen, ontdekken kinderen hun eigen kwaliteiten en talenten, en geven ze deze op zichtbare en creatieve wijze vorm. Hierdoor maken ze hun zelfvertrouwen concreet en kunnen ze hier na de training ook op terugvallen als het even minder goed voelt.

Gedurende de training werken we in kleine groepjes van maximaal 3 meiden in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Deze leeftijdsfase die ook de 9-jaarsfase genoemd wordt, heeft zijn eigen kenmerken en biedt dus zeker ook herkenning voor de doelgroep van de training.

We spelen het Schatgraversspel, maken een eigen schateiland, we leren wat we kunnen doen als je je onveilig voelt in een situatie en wat we nodig hebben om ons weer veilig te voelen. Bij alle activiteiten zitten creatieve verwerkingsopdrachten die we (soms thuis) gaan maken.

Voordat de training start, is er een ‘start-bijeenkomst voor ouders’ waarin je uitleg krijgt over de inhoud van de training. Enkele onderwerpen die in de training naar voren komen, zullen alvast wat uitgebreider besproken worden, zodat je thuis aan kunt sluiten bij wat je kind gaat leren. Ook zullen we het hebben over het geven van complimentjes en het in gesprek gaan met je kind. Informatief en laagdrempelig.

We sluiten de training ook op speciale wijze af met een klein feestje! Heerlijk om dan al die stralende gezichtjes te zien!

Startdatum: na de zomervakantie

Prijs: 195 euro (voor 5 lessen en een terugkombijeenkomst)

Aanmelding: mail even naar linda@detovercirkel.nl en dan stuur ik je alle info.