Workshop ‘IK BEN 9’

Workshop ‘IK BEN 9’

Voor ouders en verzorgers

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten en onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?

Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?

Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?

Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar.

Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase?

Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem of haar in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop:

Vertel ik jou over de negenjaarsfase

Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode

Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis

Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen

Ontvang je het boek ‘Ik ben 9’ als naslagwerk

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige.

Data: 

Donderdagavond 25 november  van 20.00 tot 22.00 uur
Vrijdagochtend 26 november van 9.00 tot 11.00 uur.

Locatie: Praktijk de Tovercirkel

Investering: 55 euro p.p

Inclusief: Het prachtige boek ‘Ik ben 9’ twv 19,95. Thee, koffie en lekkers!

AANMELDEN

Wil jij hierbij zijn? Meld je aan via workshop9@detovercirkel.nl en vermeld even welke datum voor jou het beste uitkomt.

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.