Wie ben ik

Ik ben Linda van Nieuwamerongen-Renkens. Ik ben al jaren getrouwd met de liefste man en heb het geluk moeder te mogen zijn van drie geweldige kinderen.

Ik houd van lezen, dansen, muziek, genieten van en met mijn gezin, het strand en Zweden.

Ik ben iemand die rustig, betrokken en enthousiast is. Ik wil kinderen graag het vertrouwen geven dat ze al goed zijn zoals ze zijn. Soms hebben ze daar wat meer hulp bij nodig en dan gaan we samen op zoek naar de talenten die het kind heeft. Ook als je kind bij mij komt, omdat het juist ergens moeite mee heeft, wil ik het vertrouwen in eigen kunnen versterken. Natuurlijk werken we zeker ook aan het bijspijkeren van eventuele hiaten of moeilijkheden, maar ontdekken dat je zelf al heel veel kan en van daaruit verder mogen groeien, vind ik het belangrijkste.

Zelfvertrouwen geven aan kinderen is voor mij zo belangrijk, omdat ik uit ervaring weet wat het met je doet als je hier te weinig van hebt. In de bovenbouw van de basisschool en tijdens mijn middelbare school periode heb ik ervaren wat pesten met je kan doen en hoe het voelt als je niet geaccepteerd wordt zoals je bent. Dit is denk ik de reden dat ik het zo ontzettend belangrijk vind dat ieder kind zich gezien voelt en zich bewust is van zijn of haar eigen talenten. Ieder kind is een ster.

Inmiddels ben ik, na 10 jaar juf te zijn geweest in alle groepen van het basisonderwijs, alweer heel wat jaren werkzaam in mijn eigen praktijk de Tovercirkel. Hier werk ik met leerlingen aan verschillende schoolse vaardigheden als spelling, begrijpend lezen en rekenen, maar ook steeds meer middelbare scholieren weten hun weg naar mij te vinden. Zij komen vooral om te leren leren en krijgen begeleiding op voor hen moeilijke vakken.

Omdat tijdens het rekenen, spellen, plannen en leren, het zelfvertrouwen steeds weer naar voren kwam, ben ik de afgelopen jaren ook allerlei trainingen gaan volgen om daar meer mee te kunnen doen. Daaruit zijn mijn eigen ‘Stralende Ster workshops’ ontstaan en de ‘Stralende Ster Training naar meer zelfvertrouwen, speciaal voor meiden van 8-11 jaar.’

Hier krijg ik iedere workshop weer, enorm veel energie van. Zo mooi en waardevol om te mogen doen!

Vanuit mijn enthousiasme om te blijven leren en me te blijven ontwikkelen, zal ik me ook in de toekomst blijven inzetten om ieder kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Want ieder kind is een ster! Alleen soms heeft een kind even wat extra hulp nodig om hieraan herinnerd te worden. Daar wil ik graag aan meewerken.

En ja, natuurlijk heb ik vele opleidingen en trainingen gevolgd om datgene wat ik doe ook verantwoord en onderbouwd te kunnen doen.