Wie ben ik

Ik ben Linda van Nieuwamerongen-Renkens. Ik ben getrouwd en moeder van drie hele lieve kinderen, een dochter en twee zonen. Al toen ik klein was, wilde ik “juf zijn en andere kinderen helpen.” Deze droom is uitgekomen door hard te werken, veel te leren en vooral die dingen te doen waar ik 100% achter kan staan!.

Na het VWO ben ik naar de Pabo gegaan om leerkracht in het basisonderwijs te worden. Daarnaast ben ik afgestudeerd remedial teacher en heb ik twee Masteropleidingen afgerond. Eén verdiepende opleiding Master Special Educational Needs (MSEN), waarbij ik een onderzoek heb gedaan naar de begeleiding van kinderen met speciale onderwijsbehoeften en een MSEN-opleiding tot gedragsspecialist. Ook heb ik nog diverse trainingen en cursussen gevolgd, waaronder de trainersopleiding “Snel Leren = Leuk Leren”, “Bouw! Coördinator” en de training tot Gedeeld Verdriet Coach.

Ik heb sinds 2003 in vrijwel alle groepen van de basisschool gewerkt. Ook heb ik enkele jaren als remedial teacher op twee verschillende scholen gewerkt. Daarnaast heb ik op een school voor speciaal basisonderwijs in de groepen 5 en 8 gewerkt.

Omdat mijn hart toch ligt bij het extra begeleiden van kinderen die “iets moeilijk vinden” heb ik al tijdens mijn werk als juf op school ook kinderen aan huis begeleid. De eerste jaren heb ik daarvoor samengewerkt met een orthopedagoog. Inmiddels vond ik het tijd worden dat mijn RT praktijk ook een eigen naam en website zou krijgen, vandaar dat Praktijk de Tovercirkel is ontstaan. Vanaf augustus 2012 werk ik dus met zeer veel plezier in mijn eigen praktijk.

Ieder kind is een ster! Alleen soms heeft een kind even wat extra hulp nodig om hieraan herinnerd te worden. Daar wil ik graag aan meewerken.