Hoe ziet coaching eruit?

Bij Praktijk de Tovercirkel ontdekt uw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Eigenlijk waren die al in uw kind aanwezig, maar door bepaalde omstandigheden of gebeurtenissen, was uw kind ze vergeten of kwijt. Natuurlijk was uw kind altijd al een ster, maar soms moet er wat begeleiding zijn om jezelf weer zo te mogen en kunnen voelen.

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de hulpvraag van u of uw kind. We bespreken waar uw kind moeite mee heeft en waar u en uw kind graag hulp bij willen hebben. Hiernaast kijken we ook of er een ‘klik’ is tussen ons, omdat dat immers de belangrijkste voorwaarde is voor het vertrouwen en het veilig voelen van uw kind.

Als besloten is om samen verder te gaan, gaan we aan de slag.

Een coachingstraject bestaat uit een aantal begeleidingen in mijn praktijk. Meestal zal dit zo’n drie maanden duren. Tijdens de wekelijkse sessies zijn we op allerlei manieren bezig; vertellen, spelen, tekenen, uitspelen, met gedichten of verhalen, met methodieken zoals Kids’ Skills of Mindset, met Knuffelkaartjes, Coachingskaartjes of andere materialen die bij uw kind passen en aansluiting vinden.

Tijdens de begeleiding sluit ik aan bij uw kind. Ieder kind heeft een eigen hulpvraag en daarom ziet ook geen enkel coachingstraject er hetzelfde uit. Vanuit de hulpvraag van u en uw kind werken we oplossingsgericht naar de doelstelling van een gelukkig kind toe. Een kind dat weer gaat stralen doordat het zich bewust is van eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Uw kind voelt zich weer een ster!