Coaching naar meer zelfvertrouwen

Iedere ouder wil het liefst een stralend kind. Een kind dat gelukkig en vrolijk is. Een kind dat lekker in zijn vel zit. Hier zet je je als ouder helemaal voor in. Toch gebeurt het wel eens dat het minder goed gaat. Je kind is boos, verdrietig of zit gewoon niet lekker in zijn vel. 

Soms piekert je kind veel of heeft het weinig zelfvertrouwen. Of heeft hij of zij door leerproblemen veel negatieve ervaringen opgedaan in de klas. Kortom; je kind straalt minder en voelt zich geen ster meer. Soms lijkt het heel duidelijk waar dit vandaan komt en soms niet. Toch blijkt in mijn praktijk dat er in de meeste gevallen ‘iets’ rondom het  zelfvertrouwen van een kind speelt.

Zelfvertrouwen, wat een bijzonder woord is het eigenlijk. Vertrouwen in en op jezelf. Vertrouwen dat je zelf goed bent, vertrouwen dat je zelf de juiste beslissingen maakt. Vertrouwen hebben in jezelf en dat ook kunnen en mogen uitstralen naar de wereld om je heen. Hoe vaak verzuchten we niet dat we wel meer zouden willen durven? Of zitten we in zak en as omdat iemand anders iets vervelends over ons zei?

Ik ben ervan overtuigd dat het hebben van zelfvertrouwen; vertrouwen in en op jezelf en je eigen kunnen, ieder kind verder helpt in zijn of haar ontwikkeling. Zelfvertrouwen is voor je hele leven heel belangrijk. Niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor onszelf als ouder blijft zelfvertrouwen altijd een rol spelen in ons leven.

Zou het niet heerlijk zijn als jouw kind zich weer vol zelfvertrouwen open durft te stellen voor de wereld om hem heen?  Ik ga je hierbij helpen. 

Tijdens een coachingstraject leren kinderen hun eigen kracht (weer) kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en zich gelukkiger voelen. Het kind leert weer te vertrouwen op wat het wel kan en vanuit deze basis verder te bouwen aan de dingen die het nog moeilijk vindt.

De begeleiding is altijd op maat, we zijn tenslotte allemaal anders en uniek op onze eigen manier. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en daar gaan we samen naar op zoek. Wanneer je je eigen kwaliteiten kent kun je deze ook gemakkelijker inzetten. Zo komt een kind weer in zijn kracht te staan en durft het weer te stralen.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” (Pippi Langkous)