Coaching

Iedere ouder wil het liefst een stralend kind. Een kind dat gelukkig en vrolijk is. Een kind dat lekker in zijn vel zit. Hier zet je je als ouder helemaal voor in. Toch gebeurt het wel eens dat het minder goed gaat. Je kind is boos, verdrietig of zit gewoon niet lekker in zijn vel. 

Soms piekert je kind veel of heeft het weinig zelfvertrouwen. Of er is iets gebeurd waardoor het kind niet goed weet hoe het daarmee om moet gaan. Misschien wordt je kind gepest of heeft hij of zij door leerproblemen veel negatieve ervaringen opgedaan in de klas. Kortom; je kind straalt minder en voelt zich geen ster meer. Soms lijkt het heel duidelijk waar dit vandaan komt maar soms ook niet.

Tijdens een coachingstraject leren kinderen hun eigen kracht (weer) kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en zich gelukkiger voelen. Het kind leert weer te vertrouwen op wat het wel kan en vanuit deze basis verder te bouwen aan de dingen die het nog moeilijk vindt.

De begeleiding is altijd op maat, we zijn tenslotte allemaal anders en uniek op onze eigen manier. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en daar gaan we samen naar op zoek. Wanneer je je eigen kwaliteiten kent kun je deze ook gemakkelijker inzetten. Zo komt een kind weer in zijn kracht te staan en durft het weer te stralen.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” (Pippi Langkous)